De kustbrouwerij begon als thuisbrouwerij in Leffinge (Middelkerke). Er werd driftig geëxperimenteerd en vele stijlen, kleuren en smaken passeerden door de brouwketel en verdwenen in dorstige kelen.

Voorzichtig kwam de handelsgeest die zich bijna 15 jaar angstvallig verborgen had van onder het stof gekropen. 't Zou werkelijk zonde zijn om al dat lekkers voor onszelf te houden.

Er moest écht gebrouwen worden, dat werd steeds duidelijker. Een recept werd steeds fijner afgesteld en bij het zoeken naar typische streek-ingrediënten voor mijn bier in de duinen van Middelkerke zag ik plots een pluizig diertje met lange oren in een holletje wegduiken:  het Dunekeun (West-Vlaams voor duinkonijn) was geboren.

Na de vele geslaagde experimenten besloten we om een stap verder te gaan. Vanaf juni 2014 is ons eerste bier 'Dunekeun Goudblond' ook voor de rest van de wereld beschikbaar.

Een klein jaar later kwam er al een 2de bier bij: Dronkenput bruin, een bruin degustatiebier van 8% vol. alc.

Momenteel brouwen we in de 100-jaar oude installaties van Brouwerij Deca in Woesten: hier kunnen we nog écht ambachtelijk bier brouwen. Met heel veel dank aan Nicolas die zijn schitterende installatie ter beschikking stelt en ons de volle vrijheid geeft voor onze creaties! 

Aan de plannen voor de volgende 'Dunekeuns en/of Dronkenputten' wordt voortdurend verder gewerkt!

Half oktober 2016:  'Dronkenput Tripel' én 'Dunekeun Winter' vervolledigen het klavertje vier. Het duurde iets langer dan voorzien voor de Tripel klaar was, maar het moest goed zijn. En.... het was zeker het wachten waard. Een mooi donkerblond bier met een onmiskenbare houttoets van appelhout is het resultaat.

Ook het winterbier zag na 6 maanden rijpen het levenslicht. Na zes maanden omhelzing van bier en houtsnippers was de spanning groot: het was een ontroerend moment toen de eerste flesjes met het mooie blauwe etiket van de band rolden en de eerste bak vulden. 

Schol!