Bierpaspoort Dunekeun  

  • Dunekeun Goudblond
  • Bier van hoge gisting
  • 6,2 % vol. Alc.
  • Kleur: 18 EBC
  • Bitterheid: 37 IBU
  • Verkrijgbaar in flesjes van 33 cl  
  • Ideale schenktemperatuur: 6 à 8°C
  • Ambachtelijk gebrouwen door de kustbrouwerij in de installaties van ‘vintage’-brouwerij Deca Services in Woesten (Vleteren)

    Dunekeun Goudblond is een volmondig bier met een verfrissend bittertje. De afdronk laat een subtiel licht zuurtje na en laat een aangename nasmaak achter die naar meer doet verlangen…..

Dunekeun is het eerste bier ter wereld dat zijn bijzondere smaak ontleent aan gedroogde rozenbottels van Duinroos.
Een écht kustbier!
Dunekeun kreeg zijn leuke naam toen de brouwer (Bart Verdonck) bij het plukken rozenbottels in de duinen van Middelkerke plots een klein duinkonijntje (dunekeuntje) tussen zijn benen zag wegschieten om naar zijn holletje te vluchten.

Foodpairing:

Verfrissend als aperitief. (abieritief….) Dunekeun past uitstekend bij visgerechten met ‘witte’ vis (kabeljauw, lotte, platvissen, ….) en pastagerechten.
Is zeer lekker bij de bereiding en begeleiding van mosselen en doet het uitstekend bij kaasschotels (zeker bij jonge, zachte kazen).

 


Bierpaspoort Dronkenput bruin

  • Bier van hoge gisting
  • 8 % vol. Alc.
  • Kleur: 56 EBC
  • Bitterheid: 36 IBU
  • Verkrijgbaar in flesjes van 33 cl  
  • Ideale schenktemperatuur: 8 à 12°C
  • Ambachtelijk gebrouwen door de Kustbrouwerij in de installaties van ‘vintage’-brouwerij Deca Services in Woesten (Vleteren)

Dronkenput is een lekker, stevig bruin bier met een mooi evenwicht tussen zoet, bitter en zuur. Op de achtergrond zweeft een wolkje zoethout en chocolade.

De Dronkenput is een bijzondere bezienswaardigheid in Middelkerke. Een groot betonnen waterreservoir is door opstuwend grondwater helemaal scheef komen te staan. Bij het betreden van de ‘put’ krijg je een aparte sensatie van dronkenschap. Meer dan een bezoekje waard!   Je vindt de Dronkenput op het einde van de Kapelstraat in Middelkerke

Foodpairing:

Donker degustatiebier dat het uitstekend doet als digestief en als begeleiding bij kaasschotels (in het bijzonder stevige, vaste kazen en abdijkazen).

Dronkenput past uitstekend bij gegrilde gerechten en rood vlees en is uitstekend te gebruiken in allerhande stoofpotjes zoals varkenswangetjes, en Vlaamse stoverij

 

 Bierpaspoort Dronkenput Tripel 

  • 8,5 % vol. Alc.
  • Kleur: 18 EBC
  • Bitterheid: 32 IBU
  • Verkrijgbaar in flesjes van 33 cl   
  • Ideale schenktemperatuur: 8 - 12°C

    Een krachtig, volmondig donkerblond bier dat zijn bijzondere smaak ontleent aan een 2 maanden durend rijpingsproces. De onmiskenbare houtaroma’s en stevige afdronk geven het bier zijn aparte, robuuste karakter.

Dronkenput Tripel is het tweede bier in de Dronkenput reeks. Het karakteristieke schuine glas verwijst naar de Dronkenput in Middelkerke, een schuin, verzonken waterreservoir uit het einde van de 19de eeuw. Bij het betreden van het reservoir krijg je een gevoel van evenwichtsverlies, wat meteen de naam dronkenput verklaart.

Foodpairing:

Als digestief na de maaltijd of als degustatiebier in combinatie met Bapas. (Biertapas)
Dunekeun Tripel past uitstekend bij visgerechten met ‘witte’ vis (kabeljauw, lotte, platvissen, ….) en pastagerechten.

Dit volle bier doet het uitstekend bij gemengde kaasschotels.

Dunekeun Winter

  • 9 % vol. Alc.
  • Kleur: 61 EBC
  • Bitterheid: 34 IBU
  • Verkrijgbaar in flesjes van 33 cl  
  • Ideale schenktemperatuur: 8-14°C

Dunekeun Winter is een donkere parel die lange winteravonden helpt verzachten. Dit zeer smaakvolle bier rijpt 6 maanden en krijgt zijn bijzondere karakter door een liefdevolle omhelzing van aromatisch hout en jeneverbes. Enkel verkrijgbaar van november tot maart en zo lang de voorraad strekt.

Dunekeun kreeg zijn leuke naam toen de brouwer (Bart Verdonck) bij het plukken van rozenbottels voor zijn eerste bier in de duinen van Middelkerke plots een klein duinkonijntje (dunekeuntje) tussen zijn benen zag
wegschieten om naar zijn holletje te vluchten.

Foodpairing:

Digestief met warme winterhapjes

Dunekeun Winter past uitstekend bij gegrilde gerechten zoals côte à l’os, ribbetjes, stoofpotjes met varkenswangetjes en Konijn op Vlaamse wijze.
In de herfst is dit de ideale metgezel van wildschotels.
Dit sterke, smaakvolle bier doet het ook uitstekend bij kaasschotels (in het bijzonder paterskazen en scherpe kazen).